Bustrens "Magic System" dubbel gebroken

Bustrens "Magic System" dubbel gebroken

Metal AB
bustrens "Magic System" dubbel gebroken INOX
 

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 79,95
€ 79,95
  • Persoonlijke service
  • Voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
  • ruim assortiment

Productbeschrijving

Details

Omschrijving Bustrens:

De bustrens is een basis bit. Het is over het algemeen een zacht bit. De ringen kunnen niet los bewegen en daardoor werkt de hulp van de hand wat directer in. Doordat de ringen niet los kunnen bewegen van het mondstuk zijn bitringen niet nodig. Het bit ligt redelijk stabiel in de mond.

De bustrens word geadviseerd voor jonge paarden en voor een ruiter met een normale hand.

Omschrijving Magic System bitten:

De Magic System bitten zijn ontwikkeld door Nelson en Rodrigo Pessoa. Deze bitten hebben als belangrijkste kenmerk dat je deze bitten niet zo ver dubbel kunt vouwen  als een normaal mondstuk kan. Daardoor past het bit zich beter aan, aan de mond van het paard en is er minder druk op de tong en het gehemelte. Deze vorm stimuleert het slikken en speekselvorming. Daardoor is het paard beter in staat de kaak te ontspannen.

De bitten met koper in het mondstuk bevorderen het kauwen op het bit, de speeksel aanmaak en zorgen voor een zachtere en meer ontspannen mond van het paard.

Eigenschappen dubbel gebroken mondstuk:

Het dubbel gebroken mondstuk bestaat uit 3 delen. Het middelste deel van dit mondstuk ligt plat op de tong en zal meer druk op de tong geven dan een enkel gebroken mondstuk. Hoe dikker het middenstuk des te meer druk op de tong. 

Extra informatie

Extra informatie

Soort bustrens
Merken Metal AB
kleur Nee
Materiaal rvs
scherpte van het bit scherp
dikte van het mondstuk 17 mm