Watertrens, maanvormig tussenstuk, geblokkeerd

Watertrens, maanvormig tussenstuk, geblokkeerd

Feeling
Watertrens met maanvormig tussenstuk van koper wat blokkeert bij een ophouding.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 69,00
€ 69,00
  • Persoonlijke service
  • Voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
  • ruim assortiment

Productbeschrijving

Details

Omschrijving Watertrens:

Een watertrens is een basis-bit met losse bitringen.  Het mondstuk ligt onafhankelijk van de bitringen in de mond van het paard, waardoor het bit goed geaccepteerd word door de meeste paarden. Het mondstuk kan enkel , dubbel gebroken of recht zijn en van diverse materialen gemaakt zijn. Het bit is een zacht bit als het mondstuk dik en van een zacht materiaal gemaakt is, en het bit word scherper als het mondstuk dunner en harder wordt.

Vaak worden er rubberen bitringen gebruikt , deze zorgen ervoor dat de lippen niet ingeklemd raken. Een watertrens moet ook wat breder zijn dan een ander bit omdat de bitringen los kunnen bewegen en er ook nog bitringen tussen de ring en de lippen van het paard moeten kunnen passen. Een watertrens is voor veel paarden en ruiters geschikt, een dikke, enkel- of dubbel gebroken trens is geschikt voor onervaren paarden en ruiters. Hoe dunner het bit , des te meer ervaring moeten ruiter en paard hebben om dit bit te gebruiken.

Eigenschappen dubbel gebroken mondstuk:

Het dubbel gebroken mondstuk bestaat uit 3 delen. Het middelste deel van dit mondstuk ligt plat op de tong en zal meer druk op de tong geven dan een enkel gebroken mondstuk. Hoe dikker het middenstuk des te meer druk op de tong. 

Extra informatie

Extra informatie

Soort watertrens
Merken Feeling
kleur Nee
Materiaal koper
scherpte van het bit scherp
dikte van het mondstuk 14mm