Kneveltrens, "Magic System" dubbel gebroken

Kneveltrens, "Magic System" dubbel gebroken

Metal AB
Kneveltrens, "Magic System" dubbel gebroken INOX
 

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 79,95
€ 79,95
  • Persoonlijke service
  • Voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
  • ruim assortiment

Productbeschrijving

Details

Omschrijving kneveltrens:

De kneveltrens is een bit waarvan de zijstukken 2 staafjes hebben. Door deze vorm word meer druk verkregen op de wangen van het paard ( nog meer dan bij een D-trens ). Hierdoor is een paard makkelijker wendbaar en kan een bit niet zo makkelijk door de mond getrokken worden. Dit maakt de kneveltrens een fijn bit om jonge paarden te beleren. Let wel: dit is een iets scherper bit als een water-, D- en bustrens.

Een kneveltrens ligt stabiel en rustig in de mond.

Om een kneveltrens nog effectiever te maken kunnen 2 riempjes aan weerszijde van het bit aan het hoofdstel bevestigd worden waar de uiteinden van de bovenste knevels doorheen schuiven. Deze riempjes zorgen ervoor dat de knevels niet vast komen te zitten onder de neusriem van het paard en ook word door de riempjes een iets grotere hefboom werking verkregen dan wanneer deze niet gebuikt worden.

Omschrijving Magic System bitten:

De Magic System bitten zijn ontwikkeld door Nelson en Rodrigo Pessoa. Deze bitten hebben als belangrijkste kenmerk dat je deze bitten niet zo ver dubbel kunt vouwen  als een normaal mondstuk kan. Daardoor past het bit zich beter aan, aan de mond van het paard en is er minder druk op de tong en het gehemelte. Deze vorm stimuleert het slikken en speekselvorming. Daardoor is het paard beter in staat de kaak te ontspannen.

De bitten met koper in het mondstuk bevorderen het kauwen op het bit, de speeksel aanmaak en zorgen voor een zachtere en meer ontspannen mond van het paard.

Eigenschappen dubbel gebroken mondstuk:

Het dubbel gebroken mondstuk bestaat uit 3 delen. Het middelste deel van dit mondstuk ligt plat op de tong en zal meer druk op de tong geven dan een enkel gebroken mondstuk. Hoe dikker het middenstuk des te meer druk op de tong. 

Extra informatie

Extra informatie

Soort kneveltrens
Merken Metal AB
kleur Nee
Materiaal rvs
scherpte van het bit scherp
dikte van het mondstuk 17 mm