Kneveltrens Poponcini

Kneveltrens Poponcini

Poponcini
Kneveltrens Poponcini. In zwart of blauw, geen keuze mogelijk

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 169,00
€ 169,00
  • Persoonlijke service
  • Voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
  • ruim assortiment

Productbeschrijving

Details

Eigenschappen Poponcini bitten

Poponcini bitten worden in Italië geproduceerd. Deze bitten kenmerken zich doordat ze een extreem zacht mondstuk hebben. Een Poponcini bit wordt gevormd door een stalen draad en een messing bus aan de uiteinden. Hier wordt een kunststof laag omheen gegoten. Er wordt met de hand een speciale silicone laag aangelegd die niet giftig is voor uw paard. Dit geheel garandeert een optimaal comfort voor de paardenmond.

De lijn van Poponcini bitten vervaardigt van dit zachte materiaal, wordt ook wel de HARMONY lijn genoemd.

Waarom zou u kiezen voor een Poponcini bit van de HARMONY lijn?

Een paard met een zere mond kan niet ontspannen. Gewone mondstukken kunnen dit effect hebben. Met de mondstukken van Harmony zal een paard onmiddellijk kunnen ontspannen en zal het paard bereid zijn om zijn uiterste best te willen doen voor u. Door de vorm van het mondstuk kan een paard zijn mond goed sluiten, waardoor hij veel rustiger zal zijn met zijn hoofd en tong.

 LET OP: Doordat Poponcini bitten zo zacht zijn kunnen wij GEEN GARANTIE geven op deze bitten!

Een bit vervaardigd van dit soort kunststof / silicone heeft een kortere levensduur dan een bit met een metalen basis.

Omschrijving kneveltrens:

De kneveltrens is een bit waarvan de zijstukken twee staafjes hebben. Door deze vorm word meer druk verkregen op de wangen van het paard (nog meer dan bij een D-trens). Hierdoor is een paard makkelijker wendbaar en kan een bit niet zo makkelijk door de mond getrokken worden. Dit maakt de kneveltrens een fijn bit om jonge paarden te beleren. Let wel: dit is een iets scherper bit dan een water-, D- en bustrens.

Een kneveltrens ligt stabiel en rustig in de mond.

Om een kneveltrens nog effectiever te maken kunnen twee riempjes aan weerszijde van het bit aan het hoofdstel bevestigd worden waar de uiteinden van de bovenste knevels doorheen schuiven. Deze riempjes zorgen ervoor dat de knevels niet vast komen te zitten onder de neusriem van het paard en ook wordt door de riempjes een iets grotere hefboomwerking verkregen dan wanneer deze niet gebuikt worden.

Omschrijving rubber/kunststof bitten:

Een rubber bit kan flexibel zijn, maar kan ook een harde kern bevatten. De flexibele variant bevat meestal een staaldraad in de kern zodat het bit niet kan breken. De flexibele variant is wel zachter. Zwart rubber heeft als nadeel dat als een paard een drogere mond heeft, het bit warm wordt door wrijving en daardoor kan branden op de tong. Als een paard voldoende speeksel produceert, is dit bit een zachte uitvoering van een metalen bit. De kunststof variant (Beris, Happy Mouth) is gladder en heeft dit probleem niet.

Eigenschappen recht mondstuk:

Een recht mondstuk werkt vaak scherper in dan een enkel- of dubbelgebroken mondstuk. De vorm van het mondstuk bepaalt waar de druk komt te liggen in de mond. Een recht mondstuk met tongboog/poort geeft meer druk op de lagen en houdt de tong vrij. Hoe rechter en dikker het mondstuk, des te meer druk op de tong.

Extra informatie

Extra informatie

Soort kneveltrens
Artikelnummer AS01
Merken Poponcini
kleur Nee
Materiaal zacht kunststof/flexibel
scherpte van het bit zeer zacht
dikte van het mondstuk 20mm