Kneveltrens prime, soft

Kneveltrens prime, soft

Beris
Kneveltrens prime, soft

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 135,00
€ 135,00
  • Persoonlijke service
  • Voor 15.00 besteld, de volgende dag in huis
  • Ruim assortiment

Productbeschrijving

Details

Omschrijving kneveltrens:

De kneveltrens is een bit waarvan de zijstukken 2 staafjes hebben. Door deze vorm word meer druk verkregen op de wangen van het paard ( nog meer dan bij een D-trens ). Hierdoor is een paard makkelijker wendbaar en kan een bit niet zo makkelijk door de mond getrokken worden. Dit maakt de kneveltrens een fijn bit om jonge paarden te beleren. Let wel: dit is een iets scherper bit als een water-, D- en bustrens. Een kneveltrens ligt stabiel en rustig in de mond. Om een kneveltrens nog effectiever te maken kunnen 2 riempjes aan weerszijde van het bit aan het hoofdstel bevestigd worden waar de uiteinden van de bovenste knevels doorheen schuiven. Deze riempjes zorgen ervoor dat de knevels niet vast komen te zitten onder de neusriem van het paard en ook word door de riempjes een iets grotere hefboom werking verkregen dan wanneer deze niet gebuikt worden.

Omschrijving rubber/kunststof bitten:

Een rubber bit kan flexibel zijn maar kan ook een harde kern bevatten. De flexibele variant bevat meestal een staaldraad in de kern zodat het bit niet kan breken. De flexibele variant is wel zachter. Zwart rubber heeft als nadeel dat als een paard een drogere mond heeft, het bit warm wordt door wrijving en daardoor kan branden op de tong. Als een paard voldoende speeksel produceert, is dit bit een zachte uitvoering van een metalen bit. De kunststof variant (Beris, Happy Mouth) is gladder en heeft dit probleem niet.

Eigenschappen recht mondstuk:

Een recht mondstuk werkt vaak scherper in dan een enkel- of dubbel gebroken mondstuk. De vorm van het mondstuk bepaald waar de druk komt te liggen in de mond. Een recht mondstuk met tongboog/poort geeft meer druk op de lagen en houdt de tong vrij. Hoe rechter en dikker het mondstuk, hoe meer druk op de tong.

Extra informatie

Extra informatie

Soort kneveltrens
Merken Beris
kleur N/B
Materiaal rubber
scherpte van het bit Nee
dikte van het mondstuk Nee